På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
TAPPADE FART, QUALCOMM MOT STRÖMMEN, S&P500 -0,8% (Direkt)

2020-08-11 22:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna handlades nedåt på tisdagen trots en positiv inledning. Sentimentet fick initialt stöd av förhoppningar om ytterligare stimulanser i USA och uppgifter om ett coronavaccin i Ryssland.

Vid stängning hade Dow Jones storbolagsindex tappat 0,4 procent till 27.687. Det bredare S&P 500 minskade 0,8 procent till 3.334. Teknikorienterade Nasdaq 100 noterades 1,9 procent lägre vid 10.876.

Innan öppningen visade statistik från NFIB att det ekonomiska förtroendet bland amerikanska småföretag sjönk i juli jämfört med föregående månad. NFIB:s index noterades till 98,8 i juli, ned från 100,6 föregående månad.

Chiptillverkaren Qualcomm stärktes 2,3 procent efter att en domstol slagit fast att bolaget trots allt inte har ägnat sig åt konkurrenshämmande verksamhet, något som handelskommissionen FTC har påstått.

Klädmärket Canada Goose redovisade en mindre förlust än väntat och bättre än väntad försäljning i det andra kvartalet. Trots det uppmuntrande resultatet så uppgav bolaget att covid-19-effekterna fortsatt in i de tredje kvartalet och att man fortsatt förväntar sig kraftigt sjunkande försäljning på helårsbasis. Aktien var ned 5,4 procent.

Kreditkortsföretaget American Express är i samtal kring att förvärva Kabbage, som sysslar med online-lån inriktat på småbolag, för 850 miljoner dollar kontant. American Express-aktien var upp 1,6 procent.

Domare i Kalifornien har beviljat ett preliminärt föreläggande som kräver Uber och Lyft att sluta klassificera sina förare som oberoende entreprenörer i väntan på ytterligare åtgärder från domstol. Föreläggandet träder i kraft om tio dagar och bolagen har rätt att överklaga domen. Aktierna handlades ned 3,3 respektive 1,3 procent.

Den kinesiska Spotify-konkurrenten Tencent Music tappade 1,2 procent trots att antalet betalande abonnenter ökade med 52 procent under andra kvartalet.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 5 punkter vid 0,63 procent.

Graf: S&P500-index, tisdagen den 11 augusti

image

Bildkälla: InfrontAmerican Express Co - I dag

{point.key}

Qualcomm Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -