MOBERG PHARMA
OVANLIG SITUATION KRÄVER DISKUSSIONER - VD (Direkt)

2020-08-11 09:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Moberg Pharma befinner sig i en ovanlig situation då utfallet i bolagets nordamerikanska fas 3-studie visade på fundamentalt olika resultat för de två huvudparametrarna, fullständig läkning och mykologisk läkning (fri från svamp). Denna situation kräver enligt Moberg Pharmas vd Anna Ljung diskussioner med myndigheter och partners.

Det framgår av vd-ordet i delårsrapporten.

De övergripande resultaten från den nordamerikanska fas 3-studien presenterades ursprungligen i december 2019. Då den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA normalt kräver två studier som visar ett statistiskt säkerställt bättre resultat för det primära behandlingsmålet för att beviljas ett marknadsgodkännande väntas ytterligare en studie komma att krävas. Detta ligger i linje med tidigare bedömning.

Sannolikt uppges vita missfärgningar på nageln efter behandlingen ligga bakom det faktum att den fullständiga läkningen inte nådde upp till önskvärd nivå samtidigt som den mykologiska läkningen beskrivs som "mycket hög".

Samtliga experter som Moberg Pharma har anlitat anser att den höga svampdödande effekten över tid kommer att kunna åstadkomma god fullständig läkning.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Moberg Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -