På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

UBER/LYFT
SLUTAR KLASSA ANSTÄLLDA SOM ENTREPRENÖR EFTER DOM (Direkt)

2020-08-10 22:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Domare i Kalifornien har beviljat ett preliminärt föreläggande som kräver Uber och Lyft att sluta klassificera sina förare som oberoende entreprenörer i väntan på ytterligare åtgärder från domstol. Föreläggandet träder i kraft om tio dagar.

Det rapporterar CNBC.

Kaliforniens statsåklagare, Xavier Becerra, begärde förbudet som en del av en talan som han väckte i maj tillsammans med åklagare från San Francisco, Los Angeles och San Diego. Yrkan, som inlämnades i San Francisco Superior Court, menade att Uber och Lyft har brutit mot en av statens lagar, så kallad Assembly Bill 5 (AB5), som skapades som ett sätt att klassificera "gig-arbetare" som anställda och på så sätt säkerställa arbetsförmåner från deras arbetsgivare.

Uber och Lyft har bland andra teknikföretag motsatt sig propositionen och hävdat att deras arbetare åtnjuter flexibiliteten i att skapa sina egna scheman som entreprenörer.

Uber och Lyft handlades ned 3,3 respektive 1 procent i den amerikanska eftermarknaden.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -