Saniona
Saniona tar in 567 miljoner kronor i riktad nyemission (Finwire)

2020-08-10 07:13
Forskningsbolaget Saniona har genomfört en riktad nyemission som tillför 567 miljoner kronor före transaktionskostnader. De nya aktierna emitterades till kursen 2,12 dollar per aktie, motsvarande 18,50 kronor vilket innebär en rabatt om cirka 45 procent mot den volymviktade genomsnittskursen under de senaste 45 handelsdagarna. I fredags stängde Saniona på 36,90 kronor.

Likviden ska användas för att fortsätta avancera Sanionas kliniska läkemedelsprövningar av Tesomet mot två sällsynta ätstörningar, hypotalamisk fetma (HO) och Prader-Willis syndrom (PWS), samt för att bygga upp den amerikanska organisationen för att understödja de kliniska utvecklingsprogrammen.

Aktierna tecknades av ett antal amerikanska och internationella institutionella investerare. RA Capital Management var ankarinvesterare och andra aktörer som köpt aktier är Pontifax Venture Capital, New Leaf Venture Partners samt Andra, Tredje och Fjärde AP-fonderna.

"Med denna finansiering kommer vi att ytterligare kunna öka aktieägarvärdet genom att avancera Tesomet till registrering för marknadsgodkännande, att flytta vår pipeline i tidig fas in i klinik samt att bygga upp vår amerikanska organisation. Genom att uppnå dessa milstolpar har vi positionerat oss för en möjlig första behandling av två sällsynta sjukdomar, hypotalamisk fetma och Prader-Willis syndrom”, säger vd Rami Levin i en kommentar.

Utspädningen för befintliga aktieägare blir cirka 50 procent.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Saniona - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -