NEW YORK
TWITTER STIGER EFTER TIKTOK-RYKTEN, S&P500 +0,2% (Direkt)

2020-08-10 16:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna var upp under måndagens inledande handel. Stöd kom från USA:s president Donald Trump som skrivit under exekutiva order för att förlänga vissa lättnadsåtgärder, tills mer konkreta åtgärder kan sättas på plats.

Vid 16.20-tiden var Dow Jones storbolagsindex var upp 1,0 procent till 27.695. Det bredare S&P 500-indexet var 0,2 procent högre till 3.357, medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex sjönk 0,3 procent till 10.975.

Ett fortsatt osäkerhetsmoment utöver pandemin är relationerna mellan USA och Kina. Tonläget mot Kina har skärpts avsevärt inför presidentvalet. En uppdatering rörande hur fas-1 handelsavtalet mellan länderna fortlöper väntas i slutet på veckan.

Vidare rapporterar internationella medier att Kina kommer att införa sanktioner mot vissa amerikanska politiker, något som USA redan gjort mot flera kinesiska politiker.

Rapporteringen kring kinesiska Tiktok fortsatte under helgen. Twitter ska ha varit i diskussioner om att köpa appen. Kritikerna ställer sig dock frågande kring huruvida mikrobloggen har de finansiella musklerna för att genomföra en affär.

South China Morning Post menar samtidigt att Microsoft, som också visat intresse för appen, och Twitters förhandlingar om att köpa Tiktok inte lär lyckas. Donald Trump har krävt att Tiktok hittar en amerikansk ägare för sin verksamhet före den 15 september, annars kommer appen att förbjudas i USA.

Twitter-aktien handlades upp 2,1 procent, samtidigt som Microsoft var ned 1,7 procent.

Eastman Kodak, som tidigare sysslat med kameror och kryptovalutor, rasade över 29,5 procent på uppgifter om att en amerikansk myndighet, till följd av misstankar om insiderhandel, pausar det stora statliga lån som Eastman Kodak nyligen beviljats för att påskynda tillverkning av läkemedel.

Bioteknikbolaget Omeros redovisar en återhämtning och överlevnad för samtliga patienter med sin läkemedelskandidat Narsoplimab vid behandling av andningssvikt i samband med smitta från coronaviruset, enligt ett pressmeddelande. Aktien rusade runt 70 procent.

Cannabisbolaget Canopy Growth avancerade 12,5 procent efter lägre förlust än väntat i måndagens delårsrapport.

Simon Property Group, ägare av shoppinggallerior, klättrade över 5 procent. Enligt uppgifter i helgens Wall Street Journal för Simon Property Group och Amazon diskussioner om att göra om ytor i gallerior, som förut huserade varuhuskedjorna Sears och JC Penney, till distributionscentrum för Amazon.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 2 punkter till 0,55 procent.

Graf: S&P500-index, måndagen den 10 augusti

Bildkälla: Infront

Gösta Lycke +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Amazon.com - I dag

{point.key}

Eastman Kodak - I dag

{point.key}

Microsoft - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -