NEW YORK
GEOPOLITISK PRESS OCH TIKTOK-RYKTEN, S&P500 -0,2% (Direkt)

2020-08-10 17:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna föll tillbaka några timmar in i måndagens handel. Ett visst stöd återfanns i de exekutiva order som USA:s president skrivit under, för att förlänga vissa lättnadsåtgärder, tills mer konkreta åtgärder kan sättas på plats.

Vid 17.20-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 0,7 procent till 27.627. Det bredare S&P 500-indexet var 0,2 procent lägre till 3.345, medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex sjönk 1,0 procent till 10.896.

Ett fortsatt osäkerhetsmoment utöver pandemin är relationerna mellan USA och Kina. Tonläget mot Kina har skärpts avsevärt inför presidentvalet.

Rapporteringen kring kinesiska Tiktok fortsatte under helgen. Twitter ska ha varit i diskussioner om att köpa appen. Kritikerna ställer sig dock frågande kring huruvida mikrobloggen har de finansiella musklerna för att genomföra en affär.

Twitter-aktien handlades upp 1,6 procent, samtidigt som Microsoft var ned 2,4 procent.

Eastman Kodak, som tidigare sysslat med kameror och kryptovalutor, rasade över 30,6 procent på uppgifter om att en amerikansk myndighet, till följd av misstankar om insiderhandel, pausar det stora statliga lån som Eastman Kodak nyligen beviljats för att påskynda tillverkning av läkemedel.

Bioteknikbolaget Omeros redovisade en återhämtning och överlevnad för samtliga patienter med sin läkemedelskandidat Narsoplimab vid behandling av andningssvikt i samband med smitta från coronaviruset, enligt ett pressmeddelande. Aktien rusade runt 55 procent.

Simon Property Group, ägare av shoppinggallerior, klättrade 5 procent. Enligt uppgifter i helgens Wall Street Journal för Simon Property Group och Amazon diskussioner om att göra om ytor i gallerior, som förut huserade varuhuskedjorna Sears och JC Penney, till distributionscentrum för Amazon.

Nikola var upp 12,2 procent efter bolaget vunnit en order för leverans och utveckling av 2.500 lastbilar till ett återvinningsbolag.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad vid 0,57 procent.

Graf: S&P500-index, måndagen den 10 augusti

image

Bildkälla: InfrontAmazon.com Inc - I dag

{point.key}

Eastman Kodak Co - I dag

{point.key}

Microsoft Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -