AINO HEALTH
EMISSION 15,9 MLN KR, AVITO-DUON GARANTERAR (Direkt)

2020-08-10 07:02

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det First North-listade hälsovårdsbolaget Aino Health ska genomföra en emission om drygt 10,6 miljoner aktier.

Teckningskursen är 1:50 kronor per aktie och bolaget kommer därmed ta in cirka 15,9 miljoner kronor före emissionskostnader.

"Likviden från företrädesemissionen kommer att användas till rörelsekapital för att exekvera enligt nuvarande tillväxtplan", skriver bolaget.

Villkoren i emission, som måste godkännas av en extrastämma, är att en befintlig aktie ger två teckningsrätter. Tre teckningsrätter ger rätt att teckna en ny aktie.

Emissionen är fullt säkerställd genom garantiförbindelser lämnade av de befintliga aktieägarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander.

Jonas Nordlander och Filip Engelbert, som tillsammans grundade den ryska Blocketvarianten Avito, dök upp i Aino Healts ägarlistan sensommaren 2019. I slutet av juni i år hade de 5,8 procent av aktierna i Aino vardera.

I pressmeddelandet skriver bolaget att det befinner sig i en "expansionsfas". Bolaget påminner samtidigt att pandemin påverkat bolaget genom att försäljningen mot nya potentiella kunder bromsats in.

"Genom en omorganisation har bolaget skalat bort en del av overheadkostnaderna genom att bland annat reducera personalstyrkan och bolaget kommer även att sänka månadslönerna för vd och cfo med 40 procent mellan oktober 2020 och sista december 2021. Den reducerade personalstyrkan har möjliggjort att Aino Health nu har en mer snabbfotad organisation som kommer att fokusera på fortsatt tillväxt och att förse marknaden med bästa möjliga SaaS-lösning inom segmentet", skriver bolaget i pressmeddelandet som skickades ut under helgen.

Martin Hävner +46 8 5191 7919

Nyhetsbyrån Direkt


Aino Health - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -