Origo Quest 1
Origo Quest ökade 6,8 procent i juli - Fortsatta köp i Recipharm (Finwire)

2020-08-07 11:40
Fonden Origo Quest 1 steg 6,8 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 9,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Stefan Roos och Carl Rydin.

"Fortsatta tecken på en ekonomisk återhämtning drev upp tillgångspriserna även i juli. Intresset för aktier ökade generellt men även oljepriset, ledande ädelmetaller och skräpobligationer klättrade uppåt. Företagsrapporterna har varit klart bättre än väntat, och i USA har hela 90% av bolagen slagit analytikernas estimat för Q2", skriver förvaltarna.

Enligt förvaltaren bidrog fondens långa positioner i sin helhet starkt positivt till avkastningen.

De blankade innehaven (exempelvis SSAB och Hexpol) stod för blandade prestationer, men utvecklades sammantaget sämre än index vilket skapade positiv alfa.

Angående månadens aktivitet i fonden uppger förvaltarna att man fortsatt öka sitt innehav i Recipharm. Man pekar bland annat på att bolaget har en fin förvärvshistorik, flexibel affärsmodel och en förhållandevis låg värdering.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Recipharm, Lindab och Addtech med portföljvikterna 10, 7,6 respektive 7,2 procent.

[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

ORIGO QUEST C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -