Consensus Småbolag A
Starka kvartalsrapportet från flera innehav - Consensus Småbolag ökade 7,1 procent i juli (Finwire)

2020-08-07 11:39
Fonden Consensus Småbolag A steg 7,1 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 44,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

Angående månadens händelser uppger förvaltaren att flera av fondens bolag släppte sina kvartalsrapporter. Förvaltaren menar att samtliga innehav stod för fina siffror och man har köpt nya aktier i flera av bolagen.

"Fondens näst största innehav, Evolution Gaming, lämnade en stark rapport som slog analytikernas förväntan, framförallt imponerade kostnadskontrollen åter igen. Aktiekursen har gått mycket starkt och rekylerade välbehövligt efter en större insiderförsäljning. Vi ser detta som ett bra tillfälle att öka positionen", skriver förvaltaren.

Mips redovisade svagare resultat och omsättning i jämförelse med tidigare kvartal, där nedstängningar av traditionella försäljningskanaler uppges vara den huvudsakliga orsaken. Förvaltaren menar dock att den långsiktiga potentialen i verksamheten är oförändrad och man ökade innehavet.

Bland fondens innehav som i augusti släpper sina kvartalsrapporter finns exempelvis Stillfront, Embracer och Fortnox.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Stillfront, Evolution Gaming och Embracer.


[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Consensus Småbolag A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -