På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

CATENA MEDIA
ERIK BERGMAN SÅLT RESTPOST, GRUNDARNA NU HELT UTE (Direkt)

2020-08-07 11:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En av Catena Medias grundare, Erik Bergman, har sålt sina sista aktier i kundanskaffningsbolaget efter minskningar i flera omgångar under de senaste åren.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering.

Erik Bergman har avyttrat de resterande cirka 673.000 aktierna i juli och dessförinnan drygt 1,7 miljoner aktier i juni. Sammantaget har han därmed sålt nästan 4 procent av bolaget under sommaren.

Erik Bergman startade Catena Media tillsammans med Emil Thidell år 2012. Han ägde drygt 5,1 miljoner aktier eller knappt 10 procent efter listningen av bolaget våren 2016. Hösten 2018 sålde han aktier i bolaget för cirka 100 miljoner kronor och minskade till 6,5 procent. Han sade då till Direkt:

"Det första är att jag vill kunna investera mer i de välgörenhetsorganisationer som jag är involverad i. Dels mitt egna projekt Great.com och dels organisationer som i huvudsak arbetar mot malaria och extrem fattigdom i Afrika".

Den andra grundaren, Emil Thidell, sålde sina kvarvarande aktier, nästan 3,4 miljoner stycken, i Catena Media sensommaren 2019, för 40 kronor styck.

"Anledningen är enkel, jag har blivit pappa och går in i ett nytt kapitel i mitt liv. Jag hade med stor sannolikhet kunnat tjäna 100 miljoner mer med tanke på potentialen i USA, men det kom ett bra tillfälle att avyttra och ge andra chansen till en bra affär", sade han då till Direkt.

Aktien hade ett tufft halvår efter det, då även storägaren Bodenholm monterade ned sitt innehav. Aktien bottnade på kring 7 kronor i mars. Sedan dess har kursen repat mod och på fredagen byter aktien ägare kring 28 kronor.Catena Media - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -