Carbiotix
Väldigt uppmuntrad av intressenivån och pipelinen som byggs upp - Carbiotix vd (Finwire)

2020-08-07 10:29
Carbiotix vd Kristofer Cook är väldigt uppmuntrad av intressenivån på marknaden för tjänsten LinkGut samt pipelinen som byggs upp. Det förmedlar han i en kommentar till Finwire.

Det framgick under morgonen att forskningsbolaget under det andra kvartalet har tecknat avtal med tre nya partners för tjänsten, vilket överträffar tidigare kommunicerat mål.

"Vi har ingen ny prognos gällande LinkGut-partners. Som vi har sagt kommer LinkGut bli vår primära kanal till marknaden för vårt tarmhälsotest riktat direkt till konsumenter. Att bygga det bredaste nätverket av partners är därmed av intresse för oss", resonerar bolagschefen.

På frågan om varför man knutit till sig dessa partners nämner bolagschefen flera fördelar.

Carbiotix partners kan erbjuda sitt eget test utan att behöva oroa sig för tekniska eller juridiska utmaningar. Därutöver kostar testerna en bråkdel av priset som konkurrenter tar.

Vidare förklarar bolagschefen att man till skillnad från konkurrenter inte sysslar med orealistiska slutsatser och rekommendationer baserat på resultaten. Därför ses man som säkrare och mer neutrala.

Det relativt nya Spotlight-bolaget stiger inledningsvis 2,5 procent idag på nyheten, i ljuset av en större kursåterhämtning de senaste månaderna.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Carbiotix - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -