TRAIN ALLIANCE
RES EFTER SKATT BLEV 4,6 MLN KR 2 KV (1,0) (Direkt)

2020-08-06 08:25

STOCKHOLM (Direkt) First North-listade Train Alliance, ett anläggningsbolag åt järnvägsnära verksamheter, redovisar ett resultat efter skatt på 4,6 miljoner kronor för det andra kvartalet (1,0). Resultatet per aktie uppgick till 0:26 kronor (0:05).

Omsättningen i kvartalet uppgick till 46,4 miljoner kronor (18,1).

Rörelseresultatet blev 6,5 miljoner kronor (2,4), och rörelsemarginalen blev 14,0 procent (13,2).

"Vi har sedan mars sett en kraftig minskning inom resandetrafiken men som nu åter börjar hämta sig på flera plan. Fler resandetåg rullar med ökad beläggning och avställda fordon börjar åter sättas i trafik. Den minskade trafik har även möjliggjort att Trafikverket forcerat underhållsarbeten på järnvägsinfrastrukturen vilket är mycket välkommet", skriver vd och ordförande Otto Persson i rapporten.

Bolaget skriver att covid-19 effekten drabbar hela järnvägsnäringen, speciellt inom persontrafikstransporter, och har till viss del bromsat in bolagets positiva prognos.

Dock ser bolaget att affärsläget för etableringar i Hallsberg och den järnvägsklara marken där, att affärsvolymerna i den nya gynnsamma årstakten kan bibehållas i paritet med utfallet i det fjärde kvartalet 2019 och därtill en bibehållen intjäning och kostnadsnivå.

Denna nya årstakt noteras, enligt bolaget, i utfallet både för det första och andra kvartalet. En stark förklaringsvariabel till den kvarvarande positiva prognosen är att godstrafiken stärker sin investeringsvillighet och tar också marknadsandelar från övriga transportslag.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Train Alliance Sweden B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -