På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEONODE
"VINSTVARNINGEN IRRELEVANT FÖR CASET" - REDEYE (Direkt)

2020-08-06 17:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Värderingen av Neonode, som utvecklar kontaktlös sensorteknik, har nått en nivå där nyheter om större ordrar kan behövas. Det starka momentumet i aktien kan dock komma att fortsätta, skriver Redeye i en analyskommentar kring det USA-noterade bolaget.

Neonode gav på onsdagen preliminära siffror för andra kvartalet, i praktiken en vinstvarning, och meddelade även att en riktad emission skulle genomföras på 13,9 miljoner dollar.

"Priset 6:50 dollar var i linje med förväntningarna men storleken på kapitalanskaffningen var större än väntat, vilket innebär att utspädningen på 16 procent blir högre", skriver Redeyes analytiker.

De konstaterar även det positiva i att vd för bolaget kommer skjuta till nya pengar, men hade gärna också sett en bredare uppslutning från insiders i bolaget, utöver Ulf Rosberg och Peter Lindell som också medverkar.

Bolagets preliminära siffror visade omsättning på 0,65-0,85 miljoner dollar för det andra kvartalet samt en förväntad förlust per aktie om 0:17-0:21 dollar, i båda fallen sämre än vad Redeye hade räknat med.

"Enligt vår mening är det irrelevant för caset", skriver Redeye som håller fast vid sina värderingar med bascase på 8 dollar per aktie, samt 3 respektive 18 dollar för bear- och bullcase.

Aktien har rusat 377 procent i år, drivet av förväntningar om försäljningslyft i spåren av coronapandemin som kan förändras människors medvetenhet om smittrisker när vi vistas i allmänna miljöer. Neonodes kontaktlösa sensorteknik för hissar kan här bli en långsiktig vinnare i ett paradigmskifte, skriver Redeye.

Neonode presenterar sin fullständiga kvartalsrapport fredagen den 14 augusti och håller i samband med det ett konferenssamtal där ledningen presenterar rapporten.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -