NEONODE
"VINSTVARNINGEN IRRELEVANT FÖR CASET" - REDEYE (Direkt)

2020-08-06 17:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Värderingen av Neonode, som utvecklar kontaktlös sensorteknik, har nått en nivå där nyheter om större ordrar kan behövas. Det starka momentumet i aktien kan dock komma att fortsätta, skriver Redeye i en analyskommentar kring det USA-noterade bolaget.

Neonode gav på onsdagen preliminära siffror för andra kvartalet, i praktiken en vinstvarning, och meddelade även att en riktad emission skulle genomföras på 13,9 miljoner dollar.

"Priset 6:50 dollar var i linje med förväntningarna men storleken på kapitalanskaffningen var större än väntat, vilket innebär att utspädningen på 16 procent blir högre", skriver Redeyes analytiker.

De konstaterar även det positiva i att vd för bolaget kommer skjuta till nya pengar, men hade gärna också sett en bredare uppslutning från insiders i bolaget, utöver Ulf Rosberg och Peter Lindell som också medverkar.

Bolagets preliminära siffror visade omsättning på 0,65-0,85 miljoner dollar för det andra kvartalet samt en förväntad förlust per aktie om 0:17-0:21 dollar, i båda fallen sämre än vad Redeye hade räknat med.

"Enligt vår mening är det irrelevant för caset", skriver Redeye som håller fast vid sina värderingar med bascase på 8 dollar per aktie, samt 3 respektive 18 dollar för bear- och bullcase.

Aktien har rusat 377 procent i år, drivet av förväntningar om försäljningslyft i spåren av coronapandemin som kan förändras människors medvetenhet om smittrisker när vi vistas i allmänna miljöer. Neonodes kontaktlösa sensorteknik för hissar kan här bli en långsiktig vinnare i ett paradigmskifte, skriver Redeye.

Neonode presenterar sin fullständiga kvartalsrapport fredagen den 14 augusti och håller i samband med det ett konferenssamtal där ledningen presenterar rapporten.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -