Gunnebo
Gunnebo säljer Gateways svenska verksamhet med 25 anställda (Finwire)

2020-08-06 08:05
Säkerhetsbolaget Gunnebo avyttrar Gateways svenska verksamhet. Avyttringen följer Gunnebos strategi att fokusera mer på affärsområdena: Entrance Control, Safe Storage och Cash Management. Det är även ett resultat av den pågående utvärderingen som genomförs för att bedöma den framtida potentialen i verksamheterna som ingår i affärsområdet Other Business. Det framgår av ett pressmeddelande.

Gateway bidrog med ett negativt rörelseresultat för helåret 2019 om minus 22 miljoner kronor och under första halvåret 2020 med minus 7 miljoner kronor. I tredje kvartalet 2020 kommer en icke kassaflödespåverkande transaktionseffekt som är relaterad till avyttringen av Gateway bokas och som bedöms uppgå till 40 miljoner kronor.

- Avyttringen är i linje med vår strategiska inriktning – att förbättra Gunnebos långsiktiga tillväxt och lönsamhet genom tydliga erbjudanden, innovation och ett nära partnerskap med våra kunder, säger Stefan Syrén, vd och koncernchef i Gunnebo.

Den avyttrade verksamheten har 25 anställda i Motala och arbetar med elektroniska varularm och stöldskydd som omfattar stöldskyddssystem och stöldskyddslösningar för detaljhandeln och modebranschen. Köpare är White Park Capital och Navigator Capital via Aralia Holding.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -