Guard Therapeutics
Guard Therapeutics rapporterar positiva top line-resultat från den avslutande studien i fas 1 med Rosgard (Finwire)

2020-08-06 12:34
Forskningsbolaget Guard Therapeutics rapporterar positiva top line-resultat från den avslutande studien i det kliniska fas 1-programmet i friska försökspersoner där läkemedelskandidaten Rosgard administrerats i upprepade och stigande doser. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rosgard uppvisade goda farmakokinetiska egenskaper och en gynnsam säkerhetsprofil. Bolaget bedömer att detta ger utmärkta förutsättningar för fortsatt utveckling av läkemedelskandidaten inom området akuta njurskador och intensifierar därmed förberedelserna inför kommande globala patientstudier.

Läkemedelskandidaten utvecklas primärt för att motverka njurskador i samband med hjärtkirurgiska ingrepp.

– De positiva resultat som genererats i fas 1-programmet gör att vi nu har ett utmärkt underlag inför den fortsatta utvecklingen av Rosgard. Baserat på dessa resultat förbereder vi en ansökan om att genomföra en mindre fas 1b-studie i Tyskland, samtidigt som vi planerar för en efterföljande global fas 2-studie i patienter som riskerar att drabbas av njurskador i samband med hjärtkirurgi, säger Tobias Agervald, vd för Guard Therapeutics.

En fas 1b-studie av Rosgard planeras att genomföras i Tyskland och beräknas omfatta cirka tolv patienter som genomgår hjärtkirurgi. Den förväntas inledas under det sista kvartalet 2020.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Guard Therapeutics Intl. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -