På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Bytedance
Microsoft utökar förvärvsplanerna för TikTok och vill köpa hela den globala verksamheten, enligt källor till Financial Times (Finwire)

2020-08-06 17:32
Microsoft har utökat förvärvsplanerna för Bytedance-ägda TikTok och vill nu köpa hela den globala verksamhet, inklusive Indien och Europa. Det uppger källor till Financial Times.

I söndags meddelade Microsoft att man var i pågående förhandlingar om att köpa TikToks verksamhet i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Efter det kommenterade Donald Trump under månaden att det förmodligen skulle vara lättare att köpa hela TikTok, han uppgav även att den amerikanska staten borde få en väsentlig andel om TikTok skulle säljas till ett amerikanskt bolag.

Indien som nu uppges inkluderas i Microsofts förvärvsplaner är Tiktoks största marknad med över 650 miljoner nedladdningar, enligt data från Sensor Tower.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Microsoft Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -