På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

USA
SKA DISKUTERA HANDELSAVTAL MED KINA 15 AUG - WSJ (Direkt)

2020-08-05 05:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA och Kina ska den 15 augusti diskutera Kinas följsamhet angående det bilaterala handelsavtalet som länderna kom överens om tidigare i år.

Det skriver The Wall Street Journal.

Handelsavtalet är ett av få gemensamma problem som de två stormakterna har efter en tid av försämrade relationer där Trump-administrationen har varit kritisk mot Kinas inflytande i Hongkong, coronahantering samt hur minoritetsgruppen Uighur-muslimer har behandlats.

I mötet kommer USA:s handelsrepresentant, Robert Lighthizer, och den kinesiska vice premiärministern, Liu He, att delta.

Fokuset på mötet kommer att ligga på det så kallade Fas 1-avtalet som inkluderar Kinas åtaganden till att öka sina importer från USA med 200 miljarder dollar över två år, något som i nuläget ser ut att bli svårt att uppfylla.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -