På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

USA
HOPPAS PÅ ÖVERENSKOMMELSE TILL SLUTET AV VECKAN - MNUCHIN (Direkt)

2020-08-05 05:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska finansministern, Steven Mnuchin, sade att Vita huset och Demokraterna siktar mot att nå en överenskommelse angående det nya stimulanspaketet till slutet av veckan - trots att de två sidorna är fortsatt oeniga.

Det framgick efter ett möte på tisdagen, rapporterar Bloomberg.

"Just nu är vi inte nära en överenskommelse, men vi försökte att komma överens om en tidsplan", sade Mnuchin efter ett möte med representanthusets talman Nancy Pelosi och senatens minoritetsledare Chuck Schumer, på tisdagen.

Pelosi sade i en intervju med PBS att hon också hoppas på en överenskommelse denna vecka, där ett lagstiftningsutkast är redo att träda i kraft till nästa vecka.

"Vi måste nå en överenskommelse och vi kommer att nå en överenskommelse", sade hon.

Mnuchin och Vita husets stabschef, Mark Meadows, sade att republikaner kan gå med på en förlängning av betalningsanstånden för de som riskerar att bli vräkta från sin bostad till slutet av året. Även har ett kompletterande förslag angående arbetslöshetsbidragen framlagts från den Republikanska sidan.

Innan mötet tog plats var många beslutsfattare skeptiska till att parterna skulle komma fram till en överenskommelse till fredagen, skriver Bloomberg.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -