På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Tencent
Tencent uppges planera att skapa en streamingjätte värderad till 10 miljarder dollar - BN (Finwire)

2020-08-05 07:24
Tencent uppges föra samtal om att slå samman Kinas största spelstreaming-plattform Huya och Douyu International, uppger insatta personer för Bloomberg News.

Kinesiska socialamediajätten Tencent äger 37 procent av Huya och 38 procent av Douyu. Tencent uppges ha diskuterat med duon om ett samgående under de senaste månaderna, även om detaljerna i en affär återstår att slutföras. Tencent sägs vilja vara den största ägaren i det sammanslagna bolaget.

En affär skulle skapa en online-jätte med fler än 300 miljoner användare med ett marknadsvärde på 10 miljarder dollar och skulle stärka Tencents marknadsledande position inom spel och sociala media i Kina.

Huya och Douyu förväntas behålla sina respektive plattformar och varumärken, men samarbeta närmare med Tencents egna esportsajt Egame, enligt källorna. Den kinesiska marknaden för spelstreaming beräknas generera intäkter på 23,6 miljarder yuan, motsvarande 3,4 miljarder dollar i år, enligt Iresearch.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -