NYHETER I KORTHET ONSDAG 5 AUGUSTI (Direkt)

2020-08-05 07:14

LIBANON. Kraftiga explosioner skakade på tisdagseftermiddagen de centrala delarna av Libanons huvudstad Beirut. Libanesiska myndigheter uppgav att det var "högexplosiva material" som briserat i stadens hamn. Hittills har minst 50 döda och över 2.700 skadade konstaterats. (DN)

BOSTADSMARKNADEN. 65.000 nya bostäder behövs årligen fram till 2027 för att möta befolkningsökningen, enligt Boverket. Samtidigt bromsar byggtakten in på grund av coronapandemin. I Boverkets bostadsmarknadsenkät från 2020 anger tre av fyra kommuner ett underskott på bostäder. (DN)

FAUCI. Hösten är det som skrämmer USA:s ledande smittskyddsexpert Anthony Fauci mest. Om inte antalet smittade av coronaviruset går ner till dess, när även influensan kommer, finns risk för att sjukvården inte mäktar med och kollapsar. (SvD)

FLYKTINGPOLITIKEN. Regeringen kommer inte att kunna lägga fram en proposition om flyktingpolitiken utifrån Migrationskommitténs arbete som avslutas på fredag. "Det kommer att behövas nya förhandlingar för att det ska kunna ske", säger Miljöpartiets representant i kommittén Annika Hirvonen Falk. (SvD)

FASTATOR. Det profiltäta samhällsfastighetsbolaget Offentliga Hus, som är Fastators innehavsbolag, närmar sig börsen och har nu renodlat portföljen inför debuten. Den som styr skutan är Fredrik Bodin som petades från vd-posten i Stendörren när EQT tog över bolaget. "Det finns goda möjligheter till en bra resa för bolaget och dess aktieägare", säger han. (Di)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Fastator - I dag

{point.key}

Stendörren Fastigheter B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -