På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kinnevik
Kinneviks portföljbolag Livongo går samman med Teladoc Health (Finwire)

2020-08-05 12:20
Investmentbolaget Kinneviks portföljbolag Livongo ska slås samman med Teladoc Health i en storaffär värd 18,5 miljarder dollar. Det innebär att Kinnevik efter att fusionen genomförts kommer att äga 4,5 procent i det kombinerade bolaget och erhålla 1,3 miljarder kronor i kontantvederlag.

Fusionsvederlaget värderar Kinneviks innehav i Livongo till cirka 17,6 miljarder kronor, vilket innebär en ökning om 1,6 miljarder kronor jämfört med gårdagens stängningskurs. Kinnevik har en ägarandel på 13 procent i Livongo vilket innebär att man är näst största ägare.

Värdet för Livongo i fusionen innebär en premie om cirka 56 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen under den senaste 30-dagarsperioden. Jämfört med tisdagens stängningskurs är premien 10 procent.

Kinnevik skriver i ett pressmeddelande att man stödjer den föreslagna fusionen och har åtagit sig att rösta för affären vid en kommande extra bolagsstämma i Livongo.

"Genom den föreslagna fusionen får vi igen nästa hela det kapital vi investerat i Livongo. Kinnevik blir också en betydande aktieägare i den enda konsumentcentrerade digitala vårdplattformen som täcker ett brett spektrum av vårdbehov. Vi kan därför fortsätta dra nytta av långsiktig uppsida i det kombinerade bolaget som blir starkt positionerat för att nå en ännu större marknad med ett verkligt unikt erbjudande", kommenterar Kinneviks vd Georgi Ganev.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Kinnevik B - I dag

{point.key}

Livongo Health Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -