KINNEVIK
FUSION FÖR LIVONGO, FÅR 4,5% PLUS KONTANTER (NY) (Direkt)

2020-08-05 12:34

(Lägger till: från sjätte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinnevik portföljbolag Livingo, verksamt inom digitala verktyg med syftet hjälpa patienter med kroniska sjukdomar, ska gå samman med Teladoc.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kinnevik, som gick in i Livongo 2017, äger i dag cirka 13 procent av aktierna och är därmed näst största ägare. När sammanslagningen har genomförts kommer Kinnevik att äga 4,5 procent av det nya bolaget.

Investmentbolaget kommer därutöver erhålla 143 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,3 miljarder kronor, i kontantvederlag.

I affären värderas Kinneviks innehav i Livongo till cirka 2,0 miljarder dollar, eller 17,6 miljarder kronor, och det motsvarar en ökning om 183 miljoner dollar, eller 1,6 miljarder kronor, jämfört med värdet på Kinneviks innehav i Livongo baserat på aktiens stängningskurs den 4 augusti.

I affären, som rekommenderas av styrelserna i de båda bolagen, kommer en aktie i Livong bytas mot 0,592 aktier i Teladoc samt 11:33 dollar kontant.

Affären väntas vara slutförd i slutet av fjärde kvartalet 2020. Regulatoriska godkännanden och godkännanden från aktieägarna i Teladoc Health och Livongo krävs, enligt pressmeddelandet.

"Genom den föreslagna fusionen får vi igen nästa hela det kapital vi investerat i Livongo. Kinnevik blir också en betydande aktieägare i den enda konsumentcentrerade digitala vårdplattformen som täcker ett brett spektrum av vårdbehov. Vi kan därför fortsätta dra nytta av långsiktig uppsida i det kombinerade bolaget", säger Kinneviks vd Georgi Ganev.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Kinnevik B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -