IA Industriarmatur
Affärsvärlden ger ett neutralt råd för IA Industriarmatur (Finwire)

2020-08-05 14:54
IA Industriarmatur är ett etablerat industriföretag i en liten nisch. Handeln i aktien är dock nästan obefintlig. Det kanske kan ändras om utlandssatsningen bär frukt. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

IA Industriarmatur håller på att byta namn till Gomero Group. Bolaget är helt beroende av IA SIPP-produkten som står för en väldigt stor del av intäkterna men också genererar viktiga återkommande intäkter via affärsområdet Customer Service.

"I vårt huvudscenario får vi av detta en uppsida om cirka 10 procent. Inte så inspirerande. I ett optimistiskt scenario så lyckas bolaget väl med sin internationella försäljning och når upp till sina mål om en tillväxt på 15 procent samt en rörelsemarginal, ebitda, på 15 procent. Då är uppsidan superfin. I ett pessimistiskt scenario bränner IA stora pengar på en misslyckad internationalisering. Tills vidare passar IA-aktien endast att köpa för de som både gillar mikroskopiskt små börsbolag och ser en lovande internationalisering av IA SIPP framför sig", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien ett neutralt råd.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Gomero Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -