På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FACEBOOK
LANSERAR UTMANARE TILL TIKTOK - RTRS (Direkt)

2020-08-05 18:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Facebookägda Instagram har nu lanserat bolagets utmanare till den populära kinesiska videodelningsappen Tiktok. Utmanaren har namnet Instagram Reels och kommer finnas i Instagramappen. Reels lanseras i över 50 länder, däribland USA.

Det rapporterar Reuters.

I likhet med Tiktok kommer Reels låta användarna skapa och dela videoklipp ackompanjerade av musik från en vidsträckt katalog. Liksom på Tiktok kan användarna låna och remixa ljud från andra användarvideor.

Tiktoks vd Kevin Mayer kallar Reels en "copycat" produkt, som kan utnyttja Instagrams användarbas efter att deras andra "copycat" produkt, videodelningsappen Lasso, snabbt misslyckades, heter det.

För tillfället planerar Instagram inte att annonsera eller på andra sätt skapa intäkter genom Reels.Facebook Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -