På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SAAB
SÄLJER MJUKVARUBOLAG MED 75 ANSTÄLLDA (Direkt)

2020-08-04 15:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Saab avyttrar Quality Positioning Services (QPS), en tillverkare av hydrografiska mjukvarulösningar inom den maritima industrin. Transaktionen förväntas inte leda till några förändringar av framtida resultat eller nettoeffekter på Saabs resultaträkning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen uppges vara i linje med Saabs strategi att optimera sin produktportfölj och fokusera på företagets kärnområden.

Affären slöts den 3 augusti, då Saab och Total Specific Solutions (TSS) signerade ett köpeavtal där TSS förvärvar alla utestående aktier i QPS från Saab.

QPS har 75 anställda och har sitt huvudkontor i Zeist, Nederländerna, med två dotterbolag i Kanada respektive USA.

"QPS är en nyckelleverantör på en nischad marknad och TSS kommer att möjliggöra ytterligare framtida utveckling för den här verksamheten", kommenterar Jessica Öberg chef för affärsområdet Industrial Products and Services.SAAB B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -