FINANS
SENATOR WARREN VILL GRANSKA INSIDERKÖP I KODAK (Direkt)

2020-08-04 15:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Demokratiske senatorn Elizabeth Warren vill att amerikanska finansinspektionen SEC ska granska handeln i Kodak dagen innan president Donald Trump meddelade att bolaget tog emot ett lån från staten för att tillverka ingredienser till läkemedel.

Det rapporterar sajten Roll Call.

I ett brev till SEC-chefen Jay Clayton skriver senatorn att det inte är den enda tvivelaktiga handeln som Kodak och företagets avtal med Trump-administrationen inom ramen för "Defense Production Act".

"Kodaks ordförande och andra medlemmar i Kodaks styrelse förefaller ha köpt betydande antal aktier förra månaden, inför tillkännagivandet, under en period då Kodak och Trump-administrationen förhandlade fram avtalet i hemlighet", skrev hon.

I brevet pekar hon på att delar av handeln kan hänvisas till rapporter i lokalmedia i norra New York, men hon menar att det ska ha lett till ökad transparens från Kodak inför presidentens tillkännagivande den 28 juli.

"Det väcker också nya frågor om hur Kodak hanterade vad som verkar vara 'oavsiktligt avslöjande av betydande icke-offentlig information'", sade hon.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -