Cell Impact
Cell Impact rapporterar positivt slutresultat av högvolymtest (Finwire)

2020-08-04 07:21
Cell Impact initierade i januari 2020, tillsammans med japanska NKC, ett volymtest av bolagets
produktionsteknik Cell Impact Forming. Projektet är nu avslutat och resultaten är mycket tillfredställande. Efter tillverkning av drygt 2 miljoner flödesplattor är uppmätt slitage på både verktyg och maskinutrustning minimalt, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Syftet med långtidstestet var att samla erfarenheter från produktion av en större serie flödesplattor och att noggrant kunna mäta slitage på formningverktyg och flödesplattornas kvalitet genom hela serien.

- Efter över 2 miljoner kontinuerliga formningsslag, med samma verktyg och i samma maskin, kan vi nu konstatera att vår formningsteknologi, Cell Impact Forming, är mycket hållbar och lämpar sig mycket väl för produktion av stora volymer flödesplattor. Både första och sista plattan ligger inom de mycket höga toleranskrav vi arbetar med för att förse våra kunder med högkvalitativa flödesplattor, säger Erika Henriksson, utvecklingsingenjör på Cell Impact.

- Det känns mycket bra att ha genomfört ett så här pass omfattande test. Nu har vi svart på vitt att vår teknologi klarar av de riktigt stora volymerna som vi förväntar ska komma i takt med att fördelarna med vätgas och bränsleceller nu blir allt tydligare, tillägger Pär Teike, vd på Cell Impact.

Cell Impact Forming använder endast ett verktyg, monterat i en mycket kompakt maskin, för att forma det komplexa mönstret i en flödesplatta. Processen är betydligt mer kostnadseffektiv och mindre underhållskrävande än konventionell formning. Under testet användes över 14 mil valsat rostfritt stål som nu återvinns till 100 procent.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Cell Impact - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -