SOCIÉTÉ GÉNÉRALE
DRAR NED RISK INOM STRUKTURERADE PRODUKTER (Direkt)

2020-08-03 14:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den franska storbanken Société Générale har haft en tung resa på börsen under innevarande år, ned nära 60 procent, och kom under ytterligare press på måndagen efter att ha presenterat en oväntad förlust för det andra kvartalet.

Netto skrevs förlusten till 1,3 miljarder euro, där en mindre vinst var väntad bland analytiker. Kreditförluster och skatterelaterade kostnader bidrog till att pressa bankens resultat.

Bland beskeden på måndagen fanns att banken arbetar med en strategisk plan för treårsperioden 2021-2023 och att kostnadsbesparingar på cirka 450 miljoner euro förväntas under åren 2022-2023. Bakom det senare ligger beslutet att dra ned på riskprofilen inom strukturerade produkter där banken förlorat pengar när pandemin fick marknaderna i gungning.

Det faktum att många bolag drog tillbaka aviserade utdelningar bidrog till att öka förlusterna, skriver Dow Jones Newswires.

Det strategiska beslutet om strukturerade produkter har samtidigt en negativ effekt - intäkterna bedöms minska med 200-250 miljoner euro.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Societe Generale SA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -