FX International
FX International vill bli en komplett aktör inom finanssektorn (Finwire)

2020-08-03 10:39
Valutahandelsbolaget FX International har under året tillsatt ny vd, helt övergått till automatisk handel och nu vill bolaget arbeta för att bli en komplett aktör inom finanssektorn. Det uppger styrelseordförande Johan Olsson i ett sommarbrev.

"FX International AB har haft ett bra år, även om pandemin slagit även mot oss, och vi ser framför oss en fortsatt god utveckling av bolaget, mot en mer komplett aktör inom finanssektorn", skriver Olsson.

FX Internationals start av fondverksamheten på Malta fördröjdes till följd av coronapandemin, men nu är bolaget igång med den första fonden Valor Global FX, där en en initial investering gjorts på 20 miljoner kronor. Vidare utvecklar bolaget sin nästa fond, Genova FX, som ska sättas igång när den verifierats och validerats för förvaltning.

Fonden Valor Global FX har än så länge inte genererat positiva resultat, till följd av de initiala kostnaderna. Men FX International räknar med att fonden börjar skapa ett positivt resultat i det andra kvartalet för räkenskapsåret 2020/2021.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

FX International - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -