På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
APPLE RUSADE PÅ SVÄNGIG BÖRS, S&P500 +0,8% (Direkt)

2020-07-31 22:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York avslutade uppåt på fredagen, efter en svängig handel.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp med 0,4 procent till 26.429. Det bredare S&P 500-indexet steg 0,8 procent till 3.271, samtidigt som teknikorienterade Nasdaqs kompositindex hade ökat 1,5 procent till 10.745.

Demokraterna och republikanerna har inte kommit fram till ett nytt stimulanspaket, som tar slut på fredagen, för att ersätta de 600 dollar i veckan för arbetslösa. Demokraternas förslag var en sänkning till 200, medan republikanerna förespråkade om ett stöd på 70 procent av den förlorade lönen. Parterna verkar vara långt ifrån en överenskommelse, enligt CNBC.

Apple rusade 10,5 procent efter kvartalsrapporten, som kom i torsdags. Bolaget redovisade ett resultat och försäljning som var högre än förväntat. Aktien fick även riktkursen höjd av en mängd finanshus. Iphonetillverkaren meddelade även om en 4:1 split för att göra aktien mer tillgänglig för investerare.

Alphabet backade 3,3 procent efter torsdagens rapport, då reklamintäkterna inte nådde upp till förväntningarna.

Amazon och Facebook fortsatte dock sina flerprocentiga uppgångar efter kvartalsrapporterna, som publicerades på torsdagen. Aktierna steg 3,7 respektive 8,2 procent.

Det sociala nätverksbolaget Pinterest rusade över 35 procent efter att bolaget redovisade för det andra kvartalet. Bolaget redovisade en justerad förlust per aktie på 0:17 dollar och en omsättning på 272,5 miljoner dollar. Antalet aktiva användare på en årsbasis steg dock 39 procent. Bolaget spår en ökning av omsättningen på runt 30 procent för det tredje kvartalet.

Under Armour inledde handeln positivt efter bolagets rapport, men efter det framkom att bolaget förväntade sig en minskad försäljning på upp till 25 procent för det andra halvåret föll aktien 8,3 procent.

Warren Buffets investmentbolag Berkshire Hathaway fortsatte att köpa aktier i banken Bank of America. Ägarandelen uppgick efter köpet till 11,8 procent. Bank of America-aktien inledde handeln negativt, men stängde uppåt på 0,2 procent.

Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner, visade upp ett resultat och intäkter som minskat mindre än befarat. Aktien gick dock ned 2,8 procent, då bolaget tror att den lägre efterfrågan kommer fortsätta.

Båda oljejättarna Chevron och Exxon Mobil pressades efter att ha missat analytikernas snittförväntningar. Chevron backade 2,7 procent, medan Exxon ökade 0,5 procent efter att ha handlats nedåt under större delen av handeln.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 2 punkter till 0,54 procent.

Graf: S&P500-index, torsdagen den 30 juli

image

Bildkälla: InfrontAlphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Amazon.com Inc - I dag

{point.key}

Apple Inc - I dag

{point.key}

Bank of America Corp - I dag

{point.key}

Caterpillar Inc - I dag

{point.key}

Chevron Corp - I dag

{point.key}

Exxon Mobil Corp - I dag

{point.key}

Facebook Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -