På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FLYG
GLOBAL RPK PÅ PRE-COVID NIVÅER TIDIGAST 2024 - IATA (Direkt)

2020-07-28 16:45

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det globala flyget kommer inte se passagerartrafik (RPK) på pre-covid nivåer tidigast år 2024.

Den bedömningen gör International Air Transport Association (IATA) i en uppdaterad prognos på tisdagen. Organisationen har därmed dragit ned sin prognos från april som talade om pre-covid nivåer tidigast 2023.

Kortdistanstrafiken väntas återhämta sig något snabbare, men även här har IATA sänkt förväntningarna och talar nu om att trafiken återställts tidigast 2023, ett år senare än tidigare bedömning.

För innevarande år räknar IATA med att flygtrafiken minskar med 55 procent. I aprilprognosen var bedömningen -46 procent.

Det kan samtidigt ställas mot den senaste rapporterade statistiken som visade att internationell flygtrafik föll med nära 97 procent i juni, efter ett tapp på drygt 98 procent i maj.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


SAS - I dag

{point.key}

Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -