På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EU-TOPPMÖTE
OSÄKER OM GÅR NÅ UPPGÖRELSE NU - MERKEL (Direkt)

2020-07-17 10:52

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) Skillnaderna mellan EU-länderna är fortfarande "mycket, mycket stora".

Det sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel på väg in till EU-toppmötet på fredagen, vid vilket det ska ske förhandlingar om EU:s återhämtningspaket och långtidsbudget.

"Jag kan inte säga om vi når ett resultat denna gång. En uppgörelse vore önskvärd men vi måste inse realiteter. Det krävs en stor del kompromissvilja från alla om vi ska uppnå något bra för Europa", sade hon.

Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen försökte höja kompromissviljan hos stats- och regeringscheferna.

"Insatserna kan inte vara högre. Gör vi rätt kan vi komma ut ur krisen starkare. Alla bitar finns på bordet. Folk i Europa väntar sig en lösning, eftersom det är deras jobb som står på spel", sade hon.

Italiens premiärminister Giuseppe Conte sade att han är fast besluten att övervinna de stora skillnaderna mellan länderna.

"Italiens röda linje är att svaret (på coronakrisen) måste vara tillräckligt och effektivt. Det handlar inte bara om italienare, som har lidit mycket. Det handlar om alla européers gemensamma intresse", sade han.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -