FORDON
KNORR-BREMSE GER OMVÄND VINSTVARNING FÖR 2 KV (Direkt)

2020-07-16 14:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den tyska fordonsunderleverantören Knorr-Bremse skickade på torsdagseftermiddagen ut en omvänd vinstvarning för det andra kvartalet, vilket enligt bolaget "markant överträffat marknadens förväntningar".

Preliminära avläsningar av omsättningen ger siffran 1,4 miljarder med en ebitda-marginal om cirka 17 procent, uppger Knorr-Bremse. Analytikerkonsensus som Knorr-Bremse tagit aktning till gav ett snitt på 1,2 miljarder euro och en marginal om blott 9 procent, skriver bolaget.

"En snabb respons mot den globala spridningen av covid-19-pandemin som blev uppenbar i mars 2020 har bidragit till att begränsa de negativa effekterna på Knorr-Bremses prestationer", skriver vd Bernd Eulitz.

Under fjolårets andra kvartal var omsättningen 1,8 miljarder euro och ebitda-marginalen 19,1 procent.

Intäktsprognosen för 2020 uppdateras till spannet 5,8-6,2 miljarder euro, med en rörelsemarginal på ebitda-nivå i intervallet 16-17,5 procent.

"Baserat på de förbättrade siffrorna i slutet av juni 2020 kommer återhämtningen rimligtvis att fortsätta överlag under andra halvåret", säger finanschefen Frank Weber.

Knorr-Bremse har den enskilt största ägarandelen i svenska Haldex, som är ett resultat av den ägar- och budstrid som kretsade kring Haldex under 2016.

Utöver att vara bolagets största ägare är Knorr-Bremse också Haldex största konkurrent och det svenska bolaget har varit tydligt med att det helst vill ha en ägarlista utan inslag av Knorr-Bremse.

Aktien i Knorr-Bremse var upp 5 procent på Frankfurtbörsen på eftermiddagen.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Volvo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -