True Heading
True Heading minskar omsättning och rörelseresultat under andra kvartalet, hoppas på värdeutveckling (Finwire)

2020-07-15 10:46
Teknikbolaget True Heading redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar också en ökad förlust.

Omsättningen sjönk 25,0 procent till 1,2 miljoner kronor (1,6).

Bolaget skriver i en kommentar att första halvåret av 2020 har handlat om överlevnad och en rejäl uppförsbacke att bemästra med COVID 19 som en sista spik i kistan för bolagets verksamhet.

"Det är självklart med en viss sorgsenhet som grundare och aktiva i bolaget att se nuvarande verksamhet avvecklas. Det känns ändå tryggt att vi lyckats få fram en lösning som på bästa sätt tar tillvara de värden som fortfarande finns och säkrar bästa möjliga värde för bolagets aktieägare", kommenterar företaget.

Ett omfattande arbete har lagts ner på att hitta den bästa kandidaten för att genomföra strukturaffär och den nu planerade apportemissionen för köp av Gigger AB.

"Nu hoppas vi på att den sakutdelning som sker av bolagets patent i eget bolag ska kunna generera liknande värde även om en hel del arbete återstår för detta i den nya form som den kommande extra stämman har att besluta om utifrån styrelsens förslag", skriver bolaget.
Rörelseresultatet blev -4,1 miljoner kronor (-1,0).

Resultatet före skatt var -4,1 miljoner kronor (-1,0).

Resultatet efter skatt blev -4,1 miljoner kronor (-1,0).

Första halvåret 2020 belastades dock av emissionskostnader som uppgick till 516 000 kronor, vilka bolaget betraktar som extraordinära.

Bolaget har tidigare meddelat en avveckling av den befintliga verksamheten samt att man genomför en strukturaffär med Gigger som erbjuds 90 procent ägande i True Heading.


[Tabell 1]

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Syncro B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -