Three Gates
Three Gates köper spelet Wordie (Finwire)

2020-07-15 10:08
Spelutvecklingsbolaget Three Gates har tecknat avtal om förvärv av spelet Wordie från The Fast Mind Inc.

Förvärvspriset är 0,2 miljoner dollar följt av en tilläggsköpeskilling baserad på nettointäkterna från spelet motsvarande 17 procent under de tre första åren efter transaktionen. Transaktionen är villkorad av slutförandet av due diligence och ett slutgiltigt kontrakt mellan parterna. Ett slutförande är att vänta i månadsskiftet juli/augusti.

"Förvärvet av Wordie är i linje med Tivola-affären, där vi köper stabila intäkter med stor uppsida. Spelet har växt fram organiskt helt utan user acquisition och när det var som störst hade Wordie imponerande Day 1 retention på över 60 procent och intäkter på över 100 000 US dolllar per månad. Utvecklaren The Fast Mind har ett annat fokus och har inte haft möjlighet att lägga de resurser som krävs för att spelet ska nå sin fulla potential. Spelet har inte uppdaterats under lång tid och det finns mycket vi kan göra med enkla medel för att öka engagemanget hos spelarna. Med dedikerade community managers och selektiv user acquisition ser vi goda möjligheter att öka omsättningen för Wordie från redan bra nivåer", uppger Three Gates vd Don Geyer och fortsätter.

"Vi kommer att modernisera användargränssnittet och förbättra den engelska versionen. Sedan planerar vi att lansera en tysk version för att engagera Tivola Games tyska användarbas. Vi ser även goda möjligheter att använda Wordie som en marknadsföringsplattform för våra andra produkter genom reklam och Wordie-nivåer med innehåll från andra spel."

Woridie lanserades 2014 och finns i flera olika språkvarianter.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Jumpgate - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -