Öhman Företagsobligationsfond A
Upp 1,3 procent för Öhman Företagsobligationsfond i juni (Finwire)

2020-07-15 13:20
Fonden Öhman Företagsobligationsfond A steg 1,3 procent i juni, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg en procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,4 procent och är därmed sämre än index som har ökat 0,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I juni återhämtade sig kreditmarknaden väl med både ökad aktivitet och med fallande kreditpremier, uppger förvaltaren Tobias Kaminsky.

Fondens avkastning under juni gynnades främst av minskade kreditspreadar och godare sentiment.

Förvaltaren nämner att man på primärmarknaden deltog i emissioner utgivna av TietoEVRY och Gried Seafoods. Han uppger även att fonden fortsatt besitter god likviditet och att durationen är oförändrad i linje med index.

"Med kreditspreadar på attraktiva nivåer och Riksbanken som ”back-stop” ser riskjusterad avkastning attraktiv ut för obligationer utgivna i svenska kronor. Vi ökar kreditrisken selektivt samtidigt som fonden fortsätter hålla en större kassa", avslutar förvaltaren.
[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Öhman Företagsobligati... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -