Jupiter Dynamic Bond
Under kvartalet bidrog alla större områden positivt till Jupiter Dynamic Bond som ökade 1,3 procent i juni (Finwire)

2020-07-15 11:36
Fonden Jupiter Dynamic Bond steg 1,3 procent i juni, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också steg 1,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3 procent och är därmed bättre än index som har minskat 1,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I en kvartalsrapport blickar fondförvaltarna Ariel Bezalel och Harry Richards tillbaka på de tre senaste månaderna vilka ledde upp till juli.

Enligt förvaltarna studsade risktillgångarna tillbaka som en effekt av stödpaket och tecken på att ekonomier runt om i världen började släppa på sina regleringar. Dock noterar förvaltarna att amerikanska statsräntor gått ner på grund av ett ökat antal av virusfall i olika stater. Samtidigt visade WTI- och brent-oljan på sina bästa kvartal sedan 1990.

Under perioden bidrog alla större områden till en positiv avkastning för fonden, vilket leddes av höga räntor. Bland flera bidrog Royal Bank of Scotland till positiva siffror, tillsammans med Talos, Enquest och Vine Oil & Gas. Andra positiva bidragsgivare var Matalan, Boparan, Travelodge, Virgin Media JBS och Marfrig.

Fondens amerikanska och australiensiska statsobligationer bidrog även dem positivt till avkastningen.

Portföljens duration ökade under perioden från 6.27 år till 6.42. Detta på grund av fler krediter med hög kvalité. Fonden består för det mesta av AAA-rankade statsobligationer från USA och Australien. Förvaltarna tror att räntorna kommer att falla i dessa regioner som en effekt av den utdragna Covid-19-pandemin. Vidare tror förvaltarna att centralbankerna i framtiden kommer försöka kontrollera räntorna mer.

Fonden tog nya positioner i de ryska och kinesiska valutaobligationerna. Enligt förvaltarna är fonden fortsatt aggressiv gentemot den omanska rialen. Fonden är även fortsatt kort i de kinesiska valutorna renminbi och Hongkong-dollarn.

Fonden köpte även mer i Virgin Media, Teva Pharmaceuticals, BP och IQVIA. Fonden köpte även i vad den ser som kapitalstarka banker i Europa, exempelvis RBS, Nationwide och AIB. Fondens generella exponering gentemot finanssektorn är 15 procent.

Bezalel och Richards anser även att börsrallyt drivs av stimulus istället för fundament. Vidare tror förvaltarna att en skakig period kommer framöver, i vilken företag kan ha svårt att betala. Dock tror förvaltarna att marknaden är god för krediter.

[Tabell 1]

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Jupiter Dynamic Bd L S... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -