INWIDO
GÅR IN I 3 KV MED 12% HÖGRE ORDERSTOCK (Direkt)

2020-07-15 07:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fönstertillverkaren Inwido går in i det tredje kvartalet med en orderstock som är 12 procent högre jämfört med motsvarande tidpunkt föregående år.

"Vi går in i det tredje kvartalet med en god orderstock, stark likviditet men också en stor portion ödmjukhet eftersom covid-19 pandemin gör efterfrågeutvecklingen ovanligt oviss", skriver vd Henrik Hjalmarsson i delårsrapporten.

Inwidos organiska tillväxt steg med 1 procent under det andra kvartalet. E-handeln växte med 44 procent och stod för 13 procent av koncernens försäljning i kvartalet.

Affärsområde Syds försäljning ökade med 3 procent i kvartalet och orderingången steg med 11 procent.

"I Danmark uppvisade merparten av bolagen god tillväxt, solid orderingång och goda resultat. På Irland och i Storbritannien påverkades bolagen negativt av de påtvingade stängningarna med anledning av covid-19 pandemin, men under den senare delen av det andra kvartalet återstartades verksamheterna successivt", skriver Inwido.

Inom Affärsområde Nord upplevde huvuddelen av Inwidos bolag i Sverige och Norge en positiv konsumentmarknad, medan finska konsumentmarknaden, liksom industrimarknaden, var mer avvaktande. Försäljningen var i nivå med motsvarande kvartal föregående år medan orderingången minskade med 4 procent.

Även i Nord påverkade covid-19 pandemin i viss grad bolagen negativt, däribland stoppades direktförsäljningsmodellen i Finland under en period och operationella störningar uppstod i både Sverige och Finland i samband med förseningar i inleveranser och ökad sjukfrånvaro.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Inwido - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -