Fidelity Global Financial Services A-EUR
Fidelity Global Financial Services ökade 13,2 procent andra kvartalet (Finwire)

2020-07-15 12:00
Fonden Fidelity Global Financial Services A-EUR ökade 13,2 procent under kvartalet. Det var bättre än jämförelseindex som steg 9,4 procent. Det framgår av en kvartalsrapport från fondförvaltaren Sotiris Boutsis.

Enligt förvaltaren fortsatte de globala finansiella sektorerna att avancera under kvartalet i samband med att cykliska bolag stimulerades av minskad reglering kring covid-19. Statliga stimulanspaket bidrog också de positivt. Dock fortsätter investerare att vara skeptiska inför risken av en andra våg.

På regional nivå hjälpte stimulanser från Federal Reserve den amerikanska marknaden, enligt Boutsis. De europeiska marknadena reagerade positivt på att stater i regionen lyckats minska virusspridningen. Samtidigt lanserade Europeiska centralbanken sin plan på en återhämtningsfond för att hjälpa företag i nöd. Bank of England agerade också under kvartalet genom att expandera sitt kvantitativa lättnadsprogram. Japanska aktörer reagerade även de positivt efter nyheten att den japanska regeringens fortsätter att trappa upp sina skattemässiga aktioner.

Enligt förvaltaren fortsatte flera företag inom betalningstjänster att kapitalisera på trenden till elektroniska betalningsmetoder.

Vidare anser Boutsis att fonden ökade tack vare specifika aktier i betalningstjänster, försäkringar, finansiell infrastruktur och fintech, samt olika asset och wealth management.

Geografiskt har fonden störst exponering mot USA, Storbritannien och Japan.

Positiva bidragsgivare för kvartalet var Mercadolibre, PayPal Holdings, Ingenico Group och Morgan Stanley.

Negativa bidragsgivare var Assurant Inc, JPMorgan Chase, Bank of America och S&P Global.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Global Financ... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -