Enlabs
Enlabs vd ser positivt på att Ukrainas parlament röstat igenom bettinglag (Finwire)

2020-07-15 11:34
Enlabs vd George Ustinov ser positivt på att Ukrainas parlament röstat igenom en lag som legaliserar både landbaserad betting och onlinebetting. Det uppger han i en kommentar till Finwire.

"Vi är glada att se dessa nyheter från Ukraina. Inträdesbarriärerna är hanterbara och denna marknad befinner sig i vårt primära geografiska intresseområde", förklarar bolagschefen och fortsätter:

"Vi har viss marknadskunskap, vi har språkkunskaper och till och med några ukrainare som redan arbetar med oss. Enlabs kommer säkert att hitta en bra passform på marknaden".

För närvarande väntar bolaget på att få mer information rörande skattesatsen för bruttospelsintäkter (GGR) samt kraven för att komma in på marknaden. Sedan ska man ta ett slutgiltigt beslut.

Den nya lagen i Ukraina presenterades i höstas och har efter vissa ändringar (bland annat höjning av tillåten spelålder till 21), blivit antagen av parlamentet med 248 röster för och 95 emot. Enlabs har tidigare uttryckt att man vill satsa på Ukraina, då marknaden betraktas som lukrativ.

First North-bolaget är ned cirka 1,2 procent på börsen idag.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -