Boeing
Boeing levererade endast 20 flygplan under andra kvartalet (Finwire)

2020-07-15 07:11
Amerikanska flygplanstillverkaren Boeing levererade bara 20 flygplan under det andra kvartalet och har hittills i år levererat 70 stycken. Det framgår av ett pressmeddelande.

Inga 737 Max, ett plan som har flygförbud sedan våren 2019 efter två dödsolyckor, har levererats i år. Istället har Boeing sett ytterligare 60 order för modellen bli inställda under juni.

”Våra leveranser av kommersiella flygplan under andra kvartalet återspeglar de betydande effekterna av covid-19-pandemin har på våra kunder och vår verksamhet som inkluderade en stängning av vår kommersiella flygplansproduktion under flera veckor. Vi har och kommer att fortsätta arbeta med våra kunder kring specifik tajming och anpassning av leveranser”, säger finanschefen Greg Smith.

Inom försvar, rymd och säkerhetsprogrammet har Boeing också haft ett handfull leveranser eller inga alls per modell under andra kvartalet. Mest levererad har varit den omgjorda attackhelikoptern AH-64 Apache, med 18 leveranser under andra kvartalet och totalt 32 för i år.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Boeing - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -