BERGMAN & BEVING
ÖKAD VOLYM, EFFEKTIVISERINGAR GAV EFFEKT (Direkt)

2020-07-15 08:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Covid-19-pandemin påverkade verksamheten på olika sätt under det första kvartalet, skriver Bergman & Beving i sin rapport för det första kvartalet, april-juni, i det brutna räkenskapsåret.

Försäljningen av personlig skyddsutrustning ökade. Byggrelaterad försäljning stärktes medan industrirelaterad försäljning påverkades negativt med viss återhämtning i slutet av kvartalet.

Omsättningen ökade i första kvartalet med 7 procent och justerat för förvärv och valutaeffekter med 3 procent. Rörelseresultatet på ebita-nivå steg med 5 procent till 64 miljoner kronor. De ökade försäljningsvolymerna i kombination med genomförda effektiviseringar i verksamheten bidrog till det positiva utfallet, enligt rapporten.

"Genomförda omstruktureringar i verksamheten gav god effekt och vi har löpande vidtagit olika anpassningsåtgärder i bolagen för att möta osäkerheten på marknaden och den varierande efterfrågan till följd av pandemin" skriver vd Pontus Boman.

Bergman & Beving pekar också på att det fortsatt är svårt att bedöma hur stor påverkan blir av covid-19-pandemin och hur länge effekterna består.

Vidare skriver Bergman & Beving på att förvärv är fortsatt en viktig del av bolagets strategi för tillväxt och att de nyförvärvade bolagen bidrog till den positiva utvecklingen.

"Vår avsikt är att genomföra flera värdeskapande förvärv framöver", skriver vd.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Bergman & Beving B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -