SPOTIFY
UBS SÄNKER AKTIEN TVÅ HACK, PODCASTSATSNINGEN INPRISAD (Direkt)

2020-07-14 14:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) UBS sänker Spotifys aktie två hack, från köp till sälj med en tillhörande riktkurshöjning från 189 dollar till 204 dollar efter den senaste tidens kraftiga uppvärdering, framgår av en analys från banken.

Spotify har av vissa analytiker rosats för stora satsningar inom podcastsegmentet, men till belackarna mot denna uppfattning tillhör numer alltså UBS. Anledningen är, enligt UBS, att det blir svårt att kapitalisera på den nya dynamik som uppstår i marknaden för ljudutbud där podcasts ställs sida vid sida med den etablerade musikbranschen.

Podcastens landvinningar har förvisso bidragit med "tematiskt positiva narrativ" för Spotify, skriver UBS analytiker, men uppsidan är nu mer än inprisad i kursen.

Ljudströmningsbolagets aktie är upp med mer än 120 procent från den bottennivå som förorsakades av pandemibörskraschen i mars. I måndagens techfall på Nasdaq i New York föll Spotifys aktie med 6 procent och i tisdagens förhandel sjönk aktien tillbaka med ytterligare 3,5 procent till kurser kring 252 dollar.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Spotify - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -