XSPRAY
REDEYE SER ÖKAD SANNOLIKHET FÖR AVTAL MED BMS (NY) (Direkt)

2020-07-13 10:16

(Lägger till information om uppdragsanalys och uppdaterar kursutveckling)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Redeye ser i en uppdragsanalys ökad sannolikhet för att Xspray Pharma kommer att kunna teckna ett avtal med Bristol Myers Squibb. Riktkursen för Xspray Pharma höjer Redeye i sitt basscenario till 190 kronor från tidigare 180 kronor.

Det framgår av en uppdragsanalys daterad på måndagen. Uppdragsanalys innebär att bolaget betalar för analysbevakningen.

Interimsdata från den registreringsgrundande studien för Hynap-Dasa väntas under 2020 såväl som utfall från en stabilitetsstudie som väntas inkomma sent under augusti. Redeye bedömer att chanserna för att lyckas med studierna är höga.

Efter en översyn av tidigare patenttvister vill Redeyes analytiker framhålla ett fall som slutade med en uppgörelse mellan generikabolaget och läkemedelsbolaget bakom originalläkemedlet. Detta uppges stärka Redeyes övertygelse om att ett avtal kan komma att nås kort efter studierna presenteras.

Bristol Myers Squibb har enligt Redeye mycket att förlora. Chanserna för att de kommer att behöva ingå en uppgörelse i ett senare skede för att undvika försäljningstapp är överhängande grundat på tidigare fall.

Ett avtal väntas ha ett värde på omkring 10,5 miljarder kronor motsvarande 650 kronor per aktie.

Redeye höjer riktvärdet i sitt positiva scenario till just 650 kronor från tidigare 360 kronor samtidigt som riktvärdet i ett pessimistiskt scenario mer än fördubblas till 105 kronor gentemot tidigare 50 kronor. Redeye menar vidare att de börjar tro på att deras optimistiska scenario kan komma att bli deras nya basscenario.

Xspray Pharma rusade i den inledande handeln på måndagen upp 29 procent till 200 kronor.

Av uppdragsanalysen framgår att Redeyes analytiker Jakob Svensson äger aktier i Xspray Pharma. Den andra analytikern Ludvig Svensson äger däremot inga aktier i bolaget.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Xspray Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -