På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kinnevik
Kinnevik inte beroende av exits för att genomföra investeringsplan - telekonferens (Finwire)

2020-07-13 12:32
Kinnevik är inte beroende av att avyttra positioner för att genomföra sin kapitalinvesteringsplan, givet den nettokassa som bolaget har byggt upp. Det förmedlar finanschefen Erika Söderberg Johnson under en telekonferens för morgonens kvartalsrapport.

Även om investeringsplanen mellan 2019 och 2023 var fullt finansierad tidigare så har nu risken försvunnit (de-riskad). Nettokassan uppgick till 5,5 miljarder kronor vid utgången av perioden och man är nu inte beroende av att avyttra positioner för att investera i enlighet med sin kapitalallokeringsplan.

"Trots det så är vi fortsatt fokuserade på att aktivt omallokera kapital, i linje med vår strategi", säger Söderberg Johnson.

På analytikerfrågan om bolagets investeringar inom hälsovårdstjänster så svarar bolaget att man nu befinner sig i en position med ett förbättrat deal flow med möjligheter. Vidare har man byggt upp ett omfattande nätverk av rådgivare och personer man litar på i USA, vilka bistår vid nya investeringar.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Kinnevik B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -