CAMANIO CARE
ANSÖKER OM AVNOTERING FRÅN SPOTLIGHT (NY) (Direkt)

2020-07-13 08:56

(Tillägg: sista stycket om sista handelsdag på Spotlight)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Camanio Care, under namnändring till Unwrap Finance, har beslutat att ansöka om avnotering av bolagets aktier från handelsplattformen Spotlight Stock Market. Styrelsen har samtidigt beslutat att förbereda en ansökan om notering på annan lämplig marknadsplats i Sverige.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Motivet är att bolaget genom stämmobeslut den 30 juni i år byter verksamhetsinriktning och att styrelsen bedömer att notering på en annan marknadsplats långsiktigt ligger i aktieägarnas bästa intresse", skriver Camanio Care.

Beskedet kommer i spåren av Spotlights beslut i början av juni att Camanio Care skulle genomgå en ny noteringsprövning.

"Styrelsen har kontaktat Nasdaq och NGM och utvärderar vilket alternativt som är bäst för bolaget. Styrelsen bedömer att en ansökan kommer att kunna inlämnas inom 90 dagar från idag till den valda marknadsplatsen", skriver Camanio Care.

Bolaget har begärt att sista dag för handel på Spotlight ska vara i linje med Aktiemarknadsnämndens praxis avseende god sed på aktiemarknaden. Skulle det uppstå glapp från den dag avnoteringen sker tills att aktien åter upptas till handel på annan marknad planeras aktien under denna mellanperiod att handlas på Mangoldlistan, uppges det.

Camanio Care avyttrade under 2019 sin dåvarande verksamhet inom medicinteknik. Sedan dess har bolaget varit noterat på Spotlights observationslista utan att bedriva någon rörelse.

Spotlight uppger i ett separat pressmeddelande på måndagsmorgonen att Spotlight har beslutat att Camanio Cares aktie ska avnoteras från Spotlight och att sista dag för handel kommer att vara den 7 augusti 2020.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -