ALFA LAVAL
LÄGGER KONTANTBUD PÅ FINLÄNDSKA NELES (NY) (Direkt)

2020-07-13 07:50

(Tillägg: från det femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alfa Laval och finländska Neles, som knoppats av från Metso, har träffat ett samgåendeavtal enligt vilket Alfa Laval ska lämna ett frivilligt rekommenderat kontant offentligt uppköpserbjudande.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kontantbudet uppgår till 11:50 euro för varje utestående aktie i Neles, vilket värderar samtliga aktier i Neles till omkring 1.727 miljoner euro.

De medlemmar av styrelsen för Neles som har deltagit i beslutsfattandet har enhälligt beslutat att rekommendera Neles aktieägare att acceptera budet.

Budpriset motsvarar en premie om cirka 32,8 procent jämfört med stängningskursen för Neles aktie på Nasdaq Helsingfors den 10 juli 2020.

Cevian Capital, som innehar cirka 10,9 procent av de emitterade och utestående aktierna i Neles, har oåterkalleligen åtagit sig att acceptera uppköpserbjudandet.

Uppköpet kommer att finansieras genom en kombination av Alfa Lavals egna medel och lånefaciliteter från SEB, heter det i pressmeddelandet.

Acceptperioden förväntas påbörjas omkring den 13 augusti 2020 och förväntas avslutas omkring den 22 oktober 2020. Budet väntas för närvarande fullföljas under det fjärde kvartalet 2020.

Neles är verksamt inom produkter och tjänster för flödeskontroll.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Alfa Laval - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -