SAS
SAS ställer in fordringshavarmötena för konverteringar under rekapitaliseringsplan (Finwire)

2020-07-10 08:26
SAS ställer in fordringshavarmötena med innehavare av bolagets 2,25 miljarder kronor seniora icke-säkerställda obligationer med fast ränta och förfallodag i november 2022 och 1,50 miljarder kronor efterställda hybridobligationer med rörlig ränta och evig löptid. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mötena skulle ha ägt rum den 17 juli.

Dessa ställs in efter att SAS dragit slutsats att majoritetskraven för respektive konvertering inte förväntas uppnås. Detta är baserat på informationen från Intertrust i egenskap av agent för innehavarna för de två obligationerna. De har meddelat att de tänker rösta emot konverteringsförslagen.

På grund av detta ställs mötena in och SAS kommer inte att erlägga "early bird fee" då ingen konvertering kommer äga rum.

Konverteringen är ett villkor för att danska och svenska staten ska ge kapitalinjektioner till SAS under dess rekapitaliseringsplan.

"Bolaget kommer nu försöka få till stånd diskussioner med representater för innehavarna av obligationerna och de existerande hybridobligationerna för att hitta en lösning som uppfyller detta krav samt är tillfredsställande från Europeiska kommissionens perspektiv. SAS kommer offentliggöra utfallet av sådana diskussioner så snart som möjligt", skriver bolaget.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

SAS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -