Lannebo Mixfond
Lannebo Mixfond köpte Essity, ASSA ABLOY och Skanska - ökade 0,6 procent i juni (Finwire)

2020-07-10 09:13
Fonden Lannebo Mixfond steg 0,6 procent i juni, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 1,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 6,2 procent och är därmed sämre än index som har minskat 1,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Norska Veidekke blev under månaden en positiv bidragsgivare.

"En aktie i fonden som utvecklades starkt under juni var norska Veidekke. Anledningen var att bolaget annonserade en försäljning av dess bostadsutvecklingsdel. Förutom att bolag annonserade en utdelning om 20 kronor per aktie så kommer bolaget att renodlas så
att allt fokus kan läggas på byggverksamheten", skriver förvaltarna.

Förvaltarna uttrycker att man har en relativt neutral syn på börsens framtid, men att man räknar med hög volatilitet. Vid månadsskiftet uppgick fondens aktieandel till 56 procent.

Under månaden gjordes köp i Essity, ASSA ABLOY och Skanska. Essity tillverkar produkter för personlig hygien och förvaltarna tror att det även i framtiden kommer vara ett område i fokus.

Låstillverkaren ASSA ABLOY har drabbats hårt av pandemin, men förvaltarna tror på en framtid med ökade serviceintäkter för bolaget.

Fonden gjorde i juni försäljningar i Bonava, Atlas Copco och Valmet.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Novo Nordisk, AstraZeneca och GN Store Nord med portföljvikterna 4,0, 3,8 respektive 3,2 procent.

[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Mixfond - I dag

{point.key}

Veidekke - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -