Isra Vision
Innehavet i Isra Vision avyttrades - Lannebo Teknik Småbolag ökade 2,2 procent i juni (Finwire)

2020-07-10 09:04
Fonden Lannebo Teknik Småbolag steg 2,2 procent i juni, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,8 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 9,3 procent och är därmed bättre än index som har ökat 1,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Månadens bästa innehav blev Sinch, som under juni gått ut med att man förvärvar indiska ACL Mobile. Förvaltarna är positivt inställda till förvärvet och menar bland annat att Sinch nu får en attraktiv exponering gentemot den indiska marknaden. Under månaden genomförde Sinch även en emission som Lannebo Teknik deltog i.

Amerikanska teknikbolaget Ping Identity, som är fondens näst största innehav hade också en stark månad och aktien steg med tolv procent.

Största negativa bidragsgivare blev under juni MedCap. Enligt förvaltarna är några större nyheter inte hänförliga till aktiens nedgång, men enligt förvaltarna hålls aktien tillbaka av att man ännu inte utsett ny vd.

Under juni gjordes ett par förändringar i portföljen.

"Fonden avyttrade hela innehavet i tyska Isra Vision under juni eftersom Atlas Copco tidigare i år lade bud på bolaget. Det är glädjande att se denna typ av uppköp, samtidigt som vi tycker att
det är synd att bli av med ett bolag från fonden som vi tror har goda förutsättningar att utvecklas väl framöver. Budpremien var drygt 30 procent över aktiens tremånaderssnitt", skriver förvaltarna.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Upland Software (4,2 procent vikt), Ping Identity (4,2 procent) och Sinch (4,0 procent).



[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Teknik Småbolag - I dag

{point.key}

MedCap - I dag

{point.key}

Sinch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -